2009-09-28
 18:58:57

Jag vill ha, ja gud vad jag vill ha.,

Jag gillar att drömma, jag gillar att planera mina inköp innan jag åker och shoppar för att sedan bara köpa på impulser. Jag gillar att gynna mitt köpberoende...

Dock gillar jag inte lika mycket det faktum att jag spenderat en massa pengar (muchos egna pengar) på en jacka jag hittils inte haft användning för en ända gång, men som jag troligtvis kommer kunna använda imorgon då det ska bli yttepytte lite kallare!

Det gillas starkt av föredetta hösthataren.

Vissa dagar känns det som om jag rustar mig inför en riktig vargvinter så som jag håller på och letar efter fina halsdukar och tjocktröjor (etc.)

Men det gör jag inte, jag bara organiserar, kategoriserar, förbereder mig och priotierar fel. Helt klart.

Åh, jag vill ha större gaderob så att allt får plats! (fast helst vill jag ha en större plånbok)



Lace Frill Sleeve Tunic Top

Topshop.com





Lurex Denim Look Legging

Topshop.com



hm.com/se


hm.com/se





Kram<3

2009-09-28
 18:15:44

Lite dåligt samvete kan jag ju ha..,

 med tanke på att det gått exakt 6 dagar sedan jag bloggade sist.

Jag ville bara upplysa er om att jag inte kommer blogga så mycket nu (om ni nu inte redan märkt det)
eftersom det hemliga projektet tar för mycket av min tid vid datorn.

Nu blev ni allt nyfikna va? Med all rätt. Jag kommer skicka iväg ett lite gott och blandat inlägg senare ikväll så håll er vid datorn.

Kram <3
2009-09-22
 19:45:02

Lite fint gojs.

(ignorera rubriken, jag har ingen inspiration)

Idag har jag haft studiedag och det kunde inte infalla på en mer perfekt dag. Jag har varit trött, seg och haft ont i huvudet så därför har det varit skönt.. Trots att jag inte mådde toppen, tog jag tag i någonting jag inte gjort på länge, jag städade bland mina scrapbooking saker :) Och precis när jag kände mig klar insåg jag att min pappers skärare inte fanns där och att det var ganska lite dekor. Så jag satte igång och letade och efter drygt 10min hittade jag sakerna =D de låg i en sänglåda (ni vet sådan man har under sängen?) Och lådan var fylld, jag försökte verkligen få plats med allt i hyllan, men serru det gick inte. Istället fick jag dumpa alla A3 papper, färger, pennor och penslar samt annat "stort" pyssel i lådan igen och så blev det "bara" scrapbooking pysslet som fick stanna framme (: men det blev helt ok, i alla fall.

Före:
ruum

Efter:
hhjk


(förlåt för suddiga bilder, jag stod på skrivbordet) ^^

Nu ska jag återgå till mitt hittils hemliga men väldigt intressanta projekt!

Kram

2009-09-19
 23:21:36

Kulturnatt och blondahjärnceller..,

(förlåt för att jag inte bloggade igår kväll, lade upp den omtalade dikten osv. förlåt)

Jag har varit väldigt duktig idag, jag har både tömt torktumlaren och hjälp pappa att plocka upp löv i trädgården så jag tror nog att jag snart har gottgjort för den där stora vasen jag tappade över rya mattan förra veckan. Snart iaf.

Idag har jag befunnit mig hos boel boll (tidigare okänd här i bloggen), hon är en av mina lundensare vänner och vi har såklart haft lika trevligt som vanligt, eller flummigt är kanske ett lite mer passande begrepp då dagen innehållit både frieri och plötsliga samt oförklarliga skrik. Dock från Boels sida, själv gör jag ju aaaaldrig sånt. Jag är ju så duktig ;) Skämt åsido, som jag skrev så befann jag mig hos boel idag men jag befinner mig hos henne i natt. Känns det krånligt eller ologiskt på något sätt? Det är för att jag är trött och snart ska sova, hos boel! Och där trillade poletten ner...

Åter till dagens höjdpunkter.

Vi har idag tillsammans kommit på hur man kommer fram till om någon har blonda hjärnceller eller inte. Genom att se om personen kan lägga in ett duntäcke i ett påslakan. Vid 14-års ålder är det fortfarande svårt för mig och oförklareligt nog så klarade jag inte av det.

Hm, och jag som redan börjat planera när och hur jag ska flytta hemifrån. Kan vara bra att fixa sånt innan. ;) Det får vi ta och plugga på...

Gonatt era förvirrade stackare som tvingat läsa mitt förvirrade och sammanhangslösa inlägg. Jag ber om ursäkt (:

Sleep tight!
2009-09-16
 19:16:24

För vi är så normala hela bunten..,

Visst är det lite komiskt, att LMG är beläget i gamla mentalsjukhus lokaler. Jag menar med tanke på att vi är så normala allihop. S:t lars var ju Sveriges största mental sjukhus engång i tiden och att där lågstadiet och mellanstadiet är idag bodde de jobbigaste patienterna. Klockrent!

Ännu bättre blir det nu när jag berättar att det faktiskt finns en dagvård kvar på området (förutom psykakut) och att den ligger ovanför våra klassrum. Jadu, då behöver man inte ta sig så långt ifall man skulle kollapsa, en trappa upp och sen till vänster alla med för mycket läxor ska in i det rummet. ;)

Förlåt för förvirrade ord från en överstressad hjärna.. nu presenterar jag från oss alla till er alla

"En vanlig lunchrast på Lunds Montessori Grundskola"



Lisen gör av med sin överskotts energi efter att ha tagit den kortare, men förbjudna vägen från matan ;)


vbn

The beautie and the ...



Random

g

Vems skor?



Därefter hängde vi upp lilla elin i basketkorgen, där hon snällt fick hänga kvar tills vi fotat (A)



Sen var det Cami´s tur, fast hon stod ist. Men sen vågade hon inte hoppa ner. CLASSIC!



Cafét serverade väldigt vackra cupcakes..



Sen vart rasten slut :(


(alla bilder är les natural)

Ni får lov att ignorera mitt röriga inlägg.

Kram
2009-09-16
 08:27:26

För ledighet går före ALLT!

Det är kallt ute idag. Föga anade jag det när jag stod och omsorgsfullt sprayade håret.. ;) Så när det var dags att cykla till bussen höll jag på att förfrysa rumpan av mig, därför fick jag springa in igen och hämta vantar. Mössa blev det ingen.. Dumt, med tanke på att jag nu sitter här och har ont i öronen pga kylan. Dumt med tanke på att jag till och med funderade på att ta på mig den innan jag kom fram till att jag nog skulle se ut som en eskimo med både vantar, mössa och tjockjacka i skånes september.

Dummast är att jag säkert hade rätt.

Men så kallt är det inte, det bara ångar ur munnen när man andas ut. Och det är ganska mysigt på något obegripligt sätt. Jag tror det har med julkänsla, lov och hela den fallerullan att göra och med tanke på att det bara (endast) är 2291 timmar kvar till jullovet är jag nog inte helt ute och turnerar.

Nu sitter jag ju i skolan på skoltid så egentligen borde jag nog göra skolarbete. Om man tänker efter, fast det behöver vi ju inte göra. Det är faktiskt så mycket mer underhållande att räkna timmar till jullovet.

:)

Kram
2009-09-15
 22:09:05

Det blev ett låångt inlägg..,

Jag vet inte riktigt vad jag har skrivit, det kan vara tankar, det kanske skulle kunna vara en krönika på något sätt. Och den kan sannolikt vara en novell somehow.  Så läs bara och njut :) (en liten bild blev det också.. redigerad ofc.)


Som sagt, jag vet inte vad det här är.

jk



Tusen känslor men endast en smutsgrå kanin

Jag tänkte börja den här krönika/novellen, med några väl valda ord. Jag tänkte säga: När jag var liten så hade jag en smutsgrå kanin. Dock slog det mig redan innan jag hunnit plita dit de där få orden att de kanske inte var sådär väl valda i alla fall. Jag började fundera över när jag egentligen blivit stor eftersom sättet jag vinklade det på fick det att verka som om det var så länge sedan jag var liten.
Det var inte särskilt länge sen jag var liten, kanske två år, kanske inte mer än någon timme. Om man tänker efter är jag nog inte stor nu heller. Ibland tror jag att jag känner mig äldre än vad jag är men sedan inser jag att jag inte vet hur det känns att vara 14-år. Om vi utgår från att det här är mitt första liv, så är det ju de första stapplande stegen jag tar nu in i en värld där jag aldrig varit tidigare. Och då kan jag ärligt talat inte säga att jag känner mig äldre, jag känner mig mer mogen osv. Jag kan bara säga att jag känner mig som jag.
Så istället får jag nog fortsätta med: När jag var yngre hade jag en smutsgrå kanin. Kaninen döpte jag till Nina, så låt oss nu kalla henne det. Nina blev som en bästa vän, min kurator, min lärare och mitt stöd. Jag brukade vakna varje natt med växtvärk och annan kramp, ett tag höll det på varje natt så efter ett tag slutade jag väcka mina föräldrar för att få en alvedon eller för att de skulle läsa en saga för mig osv. Jag tyckte synd om dem för att de aldrig fick sova en hel natt, själv brydde jag mig inte särskilt mycket om själv sömnen. Om man bortser från smärtan så var det ganska mysigt att ligga där bredvid dem mitt i natten långt efter läggdags, läsa sagor med deras trötta sömndruckna röst. Men som sagt efter ett tag insåg jag att de inte uppskattade det lika mycket som jag gjorde, och det var då jag hittade fram till Nina, min då vita kanin.

Från början låg jag bara med henne tryckt intill mig när jag sov eller grät, men senare lekte jag lekar med henne, lät henne vara prinsessa i det sängparadis jag byggt upp.
Sedan kom de året när Nina fastnade i en sovsäck efter ett besök hos släkten i Göteborg. Jag var otröstlig som så många andra barn blir när deras ögonsten försvinner. Jag grät och överröstes med andra gosedjur. Och mamma som från början sytt Nina sydde en ny till mig; bara lite, lite mindre. Men det blev ju aldrig samma sak, under det året fick jag min första bästa vän. Jag lärde mig cykla och flyttade till mitt första egna rum efter att ha bott med storasyster under de andra fyra åren. Jag blev helt enkelt stark i mig själv. Jag växte som person utan Nina, dock saknade jag henne fruktansvärd.

Efter ett tag insåg jag att min nyfunna vän fungerade lika bra som lekkamrat, hon fanns där för mig. Och att ligga och berätta hemlisar för henne nätterna igenom var minst lika spännande och stöttande om inte mer, den här gången svarade hon och vi bytte hemlisar med varandra.
Ungefär ett år senare kom farmor hem från en resa, med sig hade hon Nina. Det visade sig att hon legat gömt nere i fotändan på den där sovsäcken enda sen jag sovit i den.
Jag var överlycklig. Första natten försökte jag prata med henne, men hon svarade inte. Alla historier, alla dialoger jag uppfunnit, lekt fram från ingenting var borta. Raderade och ersatta med min och min väns långa samtal och lekar. Det var då jag insåg att jag hade personifierat mitt behov, jag hade hittat en likasinnad.
Min vän och jag fortsatte vara vänner, vi sov över hos varandra i dagar. Åkte på semester tillsammans och bara var med varandra. Visst, lite av magin med Nina kom tillbaka. Jag kunde krama henne på kvällarna och nästan känna hur hon kramade tillbaka, jag kunde byta klänning på henne bara för att nästan höra hur hon sa med överdriven teatralisk röst: - Inte den där, det röda skär sig mot min hud. Men storheten försvann i det ögonblick jag blev självständig och den blev aldrig riktigt densamma.
En dag vaknade jag och jag kan komma ihåg hur jag satt på golvet framför mitt dockskåp. Dockorna hade slutat prata med mig. Ottilia, den yngsta dockan var nu bara en docka och inte den lilla 6-åringen med pippilotter som jag föreställt mig. Hon var bara en docka.
Nallarna, var inte heller de levande ruskiga björnar jag kunde se framför mig. Min nalle Marita (som var en pojke) ville inte längre ligga bredvid mig och sova.

Nallarna, dockorna, mina älskade monchichi apor och dockskåpet packades försiktigt ner i lådor. Kvar fanns böcker. Jag njöt av att leva mig in i andras världar, de som jag redan gått miste om. Jag plöjde igenom bok efter bok efter bok. När jag inte ens behövde visa kort på biblioteket eftersom de kunde mina siffror utan till började folk runt omkring mig också inse hur mycket jag egentligen läste och när min lärare började ta med sig böcker hemifrån eftersom jag läst mig igenom både lunds och skolans barnboks avdelning började frågorna. Vissa tvivlade på att jag verkligen läste så fort, att jag verkligen läste överhuvudtaget. Egentligen läste jag inte, jag såg. Levde mig in i världar andra så snällt gjorde plats åt mig i. Ibland, trodde jag verkligen jag var där.
Dock sinade intresset; jag insåg att alla böcker oftast var ganska lika och att jag som läst många av dem visste hur allt skulle sluta. När samma äventyr åter kom åter och åter igen. Bara i ny färgskala. Det var som att se en film du redan sett 11 ggr förut bara med nya skådespelare; frustrerande men väldigt inspirerande.

Jag ville prova att skapa egna världar;
jag började skriva.

Trots att magin med lekarna sedan länge försvunnit, har jag sagorna kvar inom mig. Visst, det kan vara lite trögt ibland men oftast behövs det bara lite strössel på toppen för att jag ska gå igång. Ett ord en mening som öppnar en dörr eller kanske bara ett fönster till den andra världen som gör att jag börjar skriva. Den här gången behövdes det en fråga. Egentligen en obetydlig fråga som satte hjärnan i spinn. Vad skulle din självbiografi heta? Det här är dock ingen självbiografi. Egentligen är det nog ingenting speciellt, i alla fall ingenting som går att dela in i ett fack. Stycka upp och skicka iväg till ett tryckeri. Det här är bara mina tankar, frågeställningar och minnen som samlas i ett potpurri.
Och angående den smuts grå kaninen, så bor den kvar mellan mina lakan.

(jag tror jag var mindre naiv som liten)
2009-09-15
 21:11:34

Jag har egentligen inte tid..,

Jag borde plugga engelska, jag borde göra nästa veckas matteläxa, jag borde ringa alla jag känner för att säga att jag inte glömt dem. Jag borde njuta av att det är kväll. Jag borde titta på idol.

Men det orkar jag inte nu, för jag har egentligen inte tid. Istället ska jag ladda upp en förbannat rolig och flummig dikt som jag börjat på också tänker jag sitta här och beklaga mig över mina håliga tänder och sträckta lår. (ja, jag är ganska självömkande ibland)

=)

Jag har tyvärr inte hunnit ladda upp dagens nytagna bilder, så DAGENS BILD blir en bild från gårdagen. Komiskt eller hur?

Redigerad:

lalalaa




Natural:

lalalalaaa







Vilken är finast?


Nu ska jag skriva, lägger upp det senare.

Kram
2009-09-15
 15:45:16

Inga solrosor blommar i september..,




lalalaa











När matteläxan var avklarad (jadu jag fixade den innan) fick jag tid över till att gå ut och fota. Jag vet att vi brukar ha solrosor bakom huset så jag gick dit, men dum som jag är och inte försöker fota dem förrän nu så har de såklart vissnat. För inga solrosor blommar i september. Så det blevbv nyckelpigor ist. ignorera att bilden fick konstig storlek. Det blev så när jag laddade upp den.

Usch, det är lite jobbigt att det börjar bli höst. Jag som är så blek kommer snart att se ut som ett spöke. Jaja, inget att göra åt.. same shit varje år. Nu ska jag äta upp den sista pajbiten, sen ska jag krypa ner i sängen, gå i ide under duntäcket (som inte är dun) och beklaga mig lite extra.

Godnatt :)När matteläxan var avklarad (jadu jag fixade den innan) fick jag tid över till att gå ut och fota. Jag vet att vi brukar ha solrosor bakom huset så jag gick dit, men dum som jag är och inte försöker fota dem förrän nu så har de såklart vissnat. För inga solrosor blommar i september. Så det blevbv nyckelpigor ist. ignorera att bilden fick konstig storlek. Det blev så när jag laddade upp den.

Usch, det är lite jobbigt att det börjar bli höst. Jag som är så blek kommer snart att se ut som ett spöke. Jaja, inget att göra åt.. same shit varje år. Nu ska jag äta upp den sista pajbiten, sen ska jag krypa ner i sängen, gå i ide under duntäcket (som inte är dun) och beklaga mig lite extra.

Godnatt :)
2009-09-15
 15:39:20

Men hej, läser du det här..,

Jag börjar den här bloggen för min skull och kommer skriva om exakt det jag vill för stunden. Dock kommer det nog bli mest bilder, det är ju trots att en fotoblogg.

Jag är lite lat, så istället för att berätta om mig själv så gör jag en lista :) Förhoppningsvis får ni ändå veta mer om mig allt eftersom jag skriver.

Brukar du komma i tid: jadå, jag är världens största tidspessimist ^^
Vad hade du i din mun senast: bakad potatis.
När mår du bra: När jag är nyduschad, ny tränad och med människor som jag vet älskar mig.
När blev du fotad senast: några timmar sen.
Hur känner du dig nu: trött och lite stressad,, vet dock inte över vad
Kan du laga mat: nja, det ser alltid oätligt ut men smakar helt ok. bara jag som vågar smaka
Vad pluggar du: grundskola och alla dess ämnen.
Är du smart: klart jag är. Men ibland är jag extremt korkad.
Vad har du på dig: bigmasize t-shirt
Är du aktiv i skolan: jadå :)
Vad saknar du: en lugn stund och sovmorgon.
När och varför grät du senast: hm. en vän grät och då började jag också.
Var det pinsamt att svara på det: varför skulle det? JAG ÄR JÄTTE MACHO!
Hade du en bra kväll igår: jag var hos vänner så den var bra.
Din favoritdryck på morgonen: mjölk
Vad ska du göra i vinter: åka skidor (first time) och kanske på fiolläger.
Är du nöjd med ditt liv: ja, det måste jag säga
Vad vill du jobba som: barnläkare (typ onkologen) och författare
Har du tråkigt just nu: ganska
Vad gör livet värt att leva: Vänskap, värme och ord!
Är du musikalisk: när jag känner för det. Jag kan ju spela iaf!
Vad lyssnar du på för musik: just nu är det en Veronica Maggio och Regina Lund period..
Är du bortskämd: ja, det kan jag inte förneka.
Är du trött: ja
Vad gör du imorgon: skola, träning, läxor, tanläkaren och stan.

Din första
Operation: never happend
Första piercingen: Öronen
Första bästa vän: jack sedan emma och viktor.
Första priset: antagligen tennis
Första sporten du började på: tennis/rytmisk gymnastik.
Första husdjuret:  Marsvinet Ninni
Första semestern: kommer inte ihåg.
Första konserten: jimmy jansson jag var väldigt stolt ;)

Favoriter:
Filmer:  allt möjligt. jag är allätare
Tvprogram: desperate housewifes, andra avenyn m.m
Musik: det mesta.
Drink: mojito (utan alkohol såklart) ;)
Kroppsdel (på kille): mage.
Sport: friidrott ! :D
Bok: jadu? allt :)

Just nu:
Äter du: äppelpaj
Dricker du: inget
Ska du: plugga engelska
Lyssnar du på: tvn
Väntar du : sängen

Vad du föredrar (motsatta könet):
Läppar eller ögon: Läppar
Kramar eller kyssar: kramar tror jag, mysigare somehow.
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: Snygg mage, men armar är fint det med
Busig eller lydig: båda (: en kombination i suppose..

Tack för mig

2009-09-15
 15:21:21

Välkommen till min nya blogg!